FILLS DE PUTES

NO RESULTA EXTRANY QUE A ESTES ALTURES DE "CRISI" ELS PISOS NO HAGEN BAIXAT A LA MEITAT?

A un blog de Reus ho expliquen fàcil i bé (telamamaria.blogspot.com)

Ah, per cert, comentar que he vist un blog -extinguit- molt complementari de l'altre:
chupameelrabo.blogspot.com

Ací va un trocet de 'té la mà maria':

"Perquè la banca evita la caiguda del preu de la vivenda ?
Les entitats bancàries "prefereixen aguantar tot el temps que calgui els pisos en el seu balanç abans de baixar els preus per treure'ls al mercat". Per què? Bàsicament, perquè vendre'ls a preus més baixos implicaria perdre diners, però aquesta possibilitat és una fal·làcia, ja que el que en realitat passaria és que ¡guanyarien menys!, Alguns res i altres quebraríen, que és el que s'han guanyat a pols.
Si el preu mitjà dels immobles baixés de manera significativa fins a adequar-se a la realitat econòmica del país, la depreciació de centenars de milers de propietats obligaria a revisar els balanços de les entitats bancàries i de les immobiliàries, que llançarien resultats radicalment diferents dels que mantenen, deixant al descobert la bombolla financera que la banca segueix alimentat i impedir precisament la racionalitat en el mercat immobiliari.
Si els preus dels immobles baixessin, la salut de la qual presumeix la banca es revelaria falsa. No hi hauria diners públics suficient per tapar el forat.
Per què no aflorarà l'abast real del que ha passat? Entre altres coses, no aflorarà gràcies a les ajudes a la banca que ha arbitrat el Govern. Els diners públic està servint per evitar greus danys al sistema, diuen, i ¡de pas!, Com el que no vol la cosa, permet que nombrosos bancs evitin les fallides que en bona lògica econòmica patirien per especular amb propietats immobiliàries i hipoteques."


btemplates

3 comentarios:

Unknown dijo...

lo peor de todo es que nosotros perpetuamos el sistema con cada uno de nuestros actos cotidianos.

Unknown dijo...

un sonoro y mayúsculo ósculo, por cierto.

—fili dijo...

No será para tanto! ¿¿¿todos los actos cotidianos???