Q'ANIL, LA SEMILLA



L'equip de rodatge pensàvem que ens sorprendria Guatemala i tot el que allí gravariem. Però l'autèntica sorpresa va resultar la reacció dels alumnes espanyols en enfrontar-se al mirall, el que per a ells van representar els estudiants de Guatemala.

Hem retratat una generació que no encerta a omplir el vuit deixat per la falta de valors. Atrapats en una societat que cada dia els deixa més de costat. Una generació, com la meua, de la qual sempre s'ha dit que "ho tenien tot", "ho teniem tot".
La mancança de principis ideològics o de referents socials marca l'actuació de molts joves. Com un tipus de cinisme inconscient que respon a la consigna lliberal del "sálvese quien pueda".
El bàlsam que suposa l'estat del benestar, juntament amb una democràcia que calia mantindre al preu que fóra, ha permés que es donara per bona la despolitització massiva d'aquells que van nàixer a partir de 1978. Sense una altra meta que el consum ni un altre mètode que la passivitat, la realitat ha anat frustrant cadascuna de les seues expectatives.
El documental els dóna veu, i ara questionen davant la càmera l'individualisme salvatge com a única forma de supervivència; perquè este individualisme comporta una racionalització de comportaments immorals, i pareix fonamentat en l'absència d'un futur a guanyar...
Reclamen: comunitat, responsabilitat, futur.

Espere que vos contagieu amb el projecte, de la mateixa manera que ho han fet els estudiants del documental.

Atentament,
Antoni Castelló —FiLi
www.visionsdeducacio.org

24 NOVEMBRE - VILA-REAL (Auditori Municipal)
02 DESEMBRE - VALÈNCIA (Centre Octubre)
19 GENER - CASTELLÓ (Teatre Principal)

TRAILER

btemplates

0 comentarios: